Homo sapiens home again

Zojuist terug gekeerd uit Tanzania. Leuk gezelschap dat we er mochten rondleiden, geen koffers vermist, geen darmklachten of vertragingen en bijzonder veel dieren en boeiende landschappen gezien.
Duidelijk is: de savanne is het thuisland van Homo sapiens!
En onvergetelijk: voor het eerst de ‘grote trek’ in volle omvang aanschouwd. Oneindige vlaktes, voor zover het oog reikt gevuld met tienduizenden wildebeesten, zebra’s en andere antilopen met natuurlijk leeuwen, luipaarden, hyena’s en jakhalzen, die er aan alle kanten aan lopen te kluiven. Gieren, die zich ontfermen over de resten.
En overal de meest verrassende vogels, zoals diverse soorten klauwieren, ooievaars, secretarisvogels, grote trappen en allerlei kleurige insecteneters, die zich te goed doen aan de door de migrerende kuddes opgejaagde insecten.
De reacties van onze medereizigers: ‘daar kan ik natuurlijk wel foto’s of video opnamen van maken maar hoe breng je zo’n onwezenlijk en alles overdonderend oergebeuren nu over aan de thuisblijvers’?

Labrys reizen
En mocht u belangstelling hebben voor onze bijzondere natuurreizen, neem dan contact op met Drs. Peter van der Lende van Labrys Reizen (www.labrys.reizen@inter.nl.net), bereikbaar onder: 035-6423658 / 035-6423660 / 06-12719702.
Wij zorgen echter voor een onvergetelijke ervaring en veel bijzondere dieren, natuurlijk alles geprojecteerd in fascinerende landschappen als de Galápagos eilanden, Amazonia, Costa Rica, de Pantanal of de Oost Afrikaanse savanne. Wij voeren u daarbij door de diepste krochten van de dierlijke en menselijke geest, anatomie, fysiologie, voortplanting, evolutie en gedrag.
Leuk als u ons een keertje komt vergezellen.
Maarten & Liesbeth Frankenhuis

(Cheetah met jongen; foto Willem M. van Dijk)