Is kunstmatige chemische lustopwekking ethisch verantwoord?

Geuren, en dan volstrekt onbewust uitgescheiden en waargenomen lichaamsgeurstoffen (feromonen) spelen bij de partnerkeuze een belangrijke rol.
In dat verband werd mij onlangs de vraag gesteld: ‘Vindt u het ethisch verantwoord dat er mogelijk echte feromonen op de markt komen – en dan vooral die stoffen welke garant staan voor seksuele aantrekkingskracht?
Bedenk wel, nu is het vooral nog bedrog, maar het komt er zeker aan!
Mijn gevoel zegt me, dat er dan sprake is van onethisch gebruik van chemische verbindingen c.q. wetenschappelijke informatie; misschien lijkt het wel een beetje op de verslavende verbindingen, die worden toegevoegd aan sigaretten. Maar anderzijds maken we natuurlijk ook volop gebruik van andere vormen van ‘bedrog’ in de sfeer van de partner aantrekkende en opwindende middelen.
Is er principieel een verschil met het gebruik van bijvoorbeeld lipstick, rouge, haarverf, toupet, hoge hakken, BH’s e.d.? Om nog maar te zwijgen van haarimplants, het verven van haar, het liften van borsten en billen, wegsucken van ongewenste vetaanwas en andere vormen van plastische chirurgie.