Verzenden Word document naar iPad

Mocht je overgaan tot de aanschaf van een iPad – mag gewoon op z’n Hollands worden uitgesproken – dan ontstaat er een probleem als je van je Komputer Word documenten als email aanhangsel wilt versturen. Het komt dan als een niet-te-openen Winmail.dat ding binnen.
Heb zelf enkele dagen met dat verdomde winmail.dat ding zitten en ook wel liggen worstelen. Ook voor de Appel winkel was het een onbekende klacht en zelfs de helpdesk moest er even ‘samen met mij’ over nadenken.
Uiteindelijk is de oplossing simpel:
Ga in Outlook naar Extra, vervolgens naar Opties en aldaar gearriveerd naar Emailindeling. Daar eenmaal aangekomen kun je het best even uitrusten en drink een kop koffie. In het bovenste vak (Berichtindeling) de optie ‘Tekst zonder opmaak’ aanklikken in het daarvoor bestemde raampje en bij gebrek aan een betere aanduiding op OK drukken. Daarna het Word document toevoegen aan je Email en verzenden naar je iPad.
Is het mailtje op je iPad aangekomen, het aangehangen Word document openen en vervolgens openen in pages (vrij vertaald: pagina’s).
VoilĂ …, een bejaarde kan de was doen!
In samenhang met die bejaarde, zie vooral http://www.youtube.com/watch?v=8IdXcD4X7bQ&feature=player_embedded.