Revolutionaire SLIMcar rijdt op afslankvet!

Persbericht ANP

De AutoRAI 2009 heeft vandaag de wereldprimeur van de unieke mens- en milieuvriendelijke SLIMcar, de eerste uitstootloze hybride auto ter wereld die zich door middel van WLS (draadloze liposuctie) ook kan voortbewegen met het afslankvet van de inzittenden.

De SLIMcar is een Nederlands-Costaricaanse vinding die wereldwijd op de markt gebracht wordt door een consortium van de industriële giganten Tata, de grootste autofabrikant van India, en Fujitsu, het bekende elektronicaconcern uit Japan

Het unieke SLIMconcept
De vandaag wereldwijd gelanceerde SLIMcar is een vinnige en vlot gelijnde elektrische auto, die desgewenst op een efficiënte, mens- en milieuvriendelijke manier aangedreven kan worden met het afslankvet van de maximaal vier inzittenden. Hierbij produceert de SLIMcar géén uitlaatgassen. Zo kunnen in deze crisistijd wereldwijd miljoenen tonnen overtollig en volledig vernieuwbaar energierijk lichaamsvet op milieuvriendelijke wijze tot waarde gebracht worden, met uitsparing van grote hoeveelheden fossiele brandstoffen en bijbehorende kooldioxide- en fijnstofuitstoot. Met hun frisse TucanLook (zie afbeelding) zullen de SLIMcars vanaf morgen onze wegen, dorpen en steden gaan opvrolijken.
Werkingsmechanisme
Om de afslankoptie van de SLIMcar te gebruiken, doet U een SLIMbelt om en stapt in, de rest wordt geregeld via de SLIMbox, de speciale boordcomputer. Via de SLIMbelt en een ontvanger in de stoelzitting gaan niet alleen de lichaaamsenergie, verkregen via het WLS procedé (een draadloze vorm van liposuctie), maar ook gegevens over de gebruiker en zijn lichaamsfuncties naar de SLIMbox.
Veiligheid en gezondheid van de gebruiker?
Voorwaarde is wel dat bij de – gezonde en volwassen – gebruiker een kleine SLIMchip in het onderhuidse buikvet ingebracht is.

Dankzij EEG-subsidie is deze gratis, evenals een jaarlijkse gezondheidscontrole.
In ons land zijn deze taken veiligheidshalve in handen gelegd van de huisarts, die de chip ook voorziet van essentiële gebruikersinformatie zoals identiteit, streefgewicht, en enkele biologische, medische en leefstijl gegevens. Dit stelt de SLIMbox in staat een juiste en veilige afslankbehandeling te doseren. Ook misbruik door zogenaamde vetvampieren, bij SLIMpoolen en dergelijke, is zo uitgesloten. De SLIMcar houdt daarbij zelf Uw gewicht in de gaten: alle stoelen zijn voorzien van een electronische weegschaal met SLIMchipherkenning. Standaard wordt bij iedere SLIMcar één SLIMbelt geleverd. Elke SLIMbelt kan in iedere SLIMcar gebruikt worden, tot een maximum van vier.

Energiebesparing en afslankvetrendement
De kilometerkosten van de SLIMcar als zuiver elektrische auto zijn slechts de helft van een vergelijkbare benzineauto. Afhankelijk van de beschikbaarheid van afslankvet kan bovendien tot meer dan 90% bespaard worden op het elektriciteitsgebruik. Met alleen de elektrische accu heeft de SLIMcar een actieradius van 120 km, maar met gebruik van afslankvet is meer dan 600 km mogelijk. Iedere per SLIMcar reizende volwassene kan per uur tot 90 gram afslanken, enkele malen meer dan bij fietsen met een tegenwind van windkracht zeven! Tijdens de rit kan het afslankproces van iedere inzittende op de SLIMbox gevolgd worden, evenals ritgegevens zoals bereik, energiebesparing en afslankvetgebruik. Desgewenst kan een persoonlijk afSLIMlog (inclusief Uw afslankvetreserve voor komende ritten) uitgeprint worden, handig bij carpoolen. Verder functioneert de SLIMcar als iedere andere elektrische auto, eenmaal thuis steekt U gewoon de stekker (elegant weggewerkt in het linker toekanoog) in een wanddoos. Eind dit jaar zal een inbouwtankje voor afslankvetvervangers op de markt komen (zie bijgaand interview).

Andere voordelen en stimuleringsmaatregelen
Vanwege de enorme, positieve impact die de SLIMcar zal hebben op de volksgezondheid, waar aan overgewicht gerelateerde problemen de samenleving miljarden kosten, wordt de SLIMcar wereldwijd ondersteund door vele regeringen, organisaties en bedrijven. De EEG subsidieerde de ontwikkeling van het SLIMconcept met € 120 miljoen, en stimuleert nu ook het gebruik van de SLIMcar. In Nederland wordt Uw afSLIMlog automatisch omgezet in een aftrekpost op Uw belasting (tot een maximum van € 865,24 per jaar).

De gegevens over de vetconsumptie van Uw SLIMcar, evenals alle persoonlijke afslankresultaten, worden trouwens automatisch – en natuurlijk met volledig behoud van Uw privacy – doorgestuurd naar ons nationale SLIMcentrum, dus geen administratieve rompslomp. Ook op Uw eigen computer kunt U deze afSLIMlogs natuurlijk downloaden.

Tegenover de stevige SLIMcarprijzen staat dat de gebruikers grote winst behalen op hun gezondheid. Verder worden afslankcursussen, -diëten, -boeken, -pillen en chirurgische liposuctie geheel overbodig. Naast privileges als belastingaftrek genieten gebruikers (in de volksmond nu al SLIMmerds genoemd) tot 25% lagere premies voor gezondheids- en begrafeniskosten, jaarlijks een gratis medische controle en diverse voordelen bij carpoolen.

De Koninklijke Horeca Nederland, met ruim 20.000 leden, heeft vanaf vandaag gratis parkeren toegezegd aan alle bezoekende SLIMcars. En bij alle fastfood restaurants krijgt U dit jaar een speciale verrassing wanneer U kunt aantonen dat U met een SLIMcar gekomen bent (Uw SLIMbelt aanhouden is voldoende).

Waar te koop?
De SLIMcar heeft per ingang van heden een wereldwijd dealernet (uitgezonderd het Afrikaans continent), met 180 vestigingen in Nederland. Wereldwijd zal pas in 2011 aan de enorme vraag naar SLIMcars voldaan kunnen worden, maar vanwege het geestelijk vaderschap krijgt ons land een voorkeursbehandeling en zijn voor dit jaar 40.000 SLIMcars beschikbaar gesteld aan de vele gegadigden hier.Uitvoering en prijsstellingDe SLIMcar wordt net als de SLIMcabrio standaard geleverd in de vrolijke uit Costa Rica afkomstige TucanLook (andere kleuren tegen meerprijs leverbaar). De SLIMcar standaard (driedeurs, één belt) kost € 24.995, de SLIMcabrio (met elektrisch wegklapbaar dak) komt op € 29.995. Voor een extra belt moet U € 250 neertellen. De inbouwtank voor afslankvetvervangers (verkoop per eind 2009) komt op € 400.

Exclusief interview.
Dr.ir. Theo Frank van Ingenieursbureau BaaFra (vestigingen te Broek in Waterland en in Costa Rica) en brein achter de SLIMcar, onthult de details:
Hoe bent U op het idee voor de SLIMcar gekomen?
Verschillende factoren: de noodzaak van vernieuwbare energie, het steeds breder uitdijende probleem van het menselijk overgewicht, en natuurlijk de enorme technologische vooruitgang, in deze auto is dat allemaal bij elkaar gekomen. In het prototype ging de energieoverdracht via een directe koppeling aan een navelpiercing waarin een SLIMchip verwerkt was, maar na internationaal onderzoek onder de doelgroep bleek de acceptatie hiervan veel te laag.

Waar haalt U dan een nieuwe oplossing vandaan?
Vorig jaar las ik in Science over een draadloos gevoede gloeilamp, het probleem zit vooral in de afstand, hoe groter, hoe lastiger. Nog nadenkend over dit artikel botste ik even later tegen een hele dikke dame op en: Eureka! De rest ging eigenlijk vanzelf. In de SLIMcar kunnen we door de korte afstand tussen de onderhuidse buikchip en de SLIMbelt toch een efficiënte draadloze energieoverdracht realiseren. De belt heeft middenvoor een flap die U over Uw boven- of onderkleding laat hangen, zodat ook de draadloze afstand naar de energieontvanger in de stoelzitting minimaal is.

Maar energie uit ons eigen lichaamsvet opnemen, hoe doet de SLIMcar dat nou?
Met de door ons ontwikkelde en gepatenteerde speciale platte chip gaan de omliggende vetcellen als het ware als een biologische batterij functioneren, waarbij niet het vet zelf, maar de energie ervan geoogst wordt. Wij noemen dit het WLS procedé, dat staat voor Wireless Lipo Suction.
De vetvoorraden vlakbij de chip worden weer snel aangevuld vanuit het bloed. En wanneer het vetniveau in het bloed begint te zakken, blijken vetcellen elders in het lichaam dat weer op te krikken. Er valt dus geen vetgat en U slankt mooi gelijkmatig af.

Hoe snel kan iemand afvallen in een SLIMcar?
Bij een redelijk van vet voorziene persoon -en naast U en ik zijn we dat tegenwoordig bijna allemaal – is zonder vetgatproblemen een continue extractie mogelijk van ongeveer 150 gram per uur. In onze afslankmodule is dat veiligheidshalve verlaagd tot 90 g/uur, met een maximum van 540 gram per dag.

Hoe goed is menselijk vet nu eigenlijk als biobrandstof?
Door onze hoogwaardige voeding is humaan vet momenteel een van de krachtigste energiedragers. En door het ter plekke te gebruiken als hoogrendement biologische batterij is er in de SLIMcar zelf geen verbrandingsproces nodig en vermijden we alle verliezen die hierbij op zouden treden. Zo behalen we een zeer hoge efficiëntie en is de SLIMcar uitstootloos.

Dus SLIMcar produceert helemaal geen uitlaatgassen?
Inderdaad, de auto stoot geen gassen of fijnstof uit, de normale passagiersuitstoot niet meegerekend. Kijken we naar het totaalplaatje, dan is er tijdens de productie van het menselijk vet natuurlijk wel uitstoot van gassen …U bedoelt winden en boeren..Dat heeft U correct onder woorden gebracht, en daarnaast is er ook uitstoot tijdens de zuivering van rioolwater. Maar deze uitstoot zou sowieso plaatsgevonden hebben, met of zonder de SLIMcar, de mensheid eet en drinkt nu eenmaal, en te vaak, en te veel.

Is dit nu een hybride auto als de Prius?
Ja en nee! Hoewel het brandstofgebruik hybride is, heeft de SLIMcar geen brandstofmotor, maar alleen een electrische. Al zeg ik het zelf een vrij revolutionair concept, met een lager gewicht, eenvoudiger constructie en voor de eigenaar lagere onderhouds- en gebruikskosten. In feite zijn het trouwens twee elektromotoren, in elk achterwiel één.

Kan de Slimcar alleen afslankvet gebruiken?
Op dit moment wel. Maar vanaf eind dit jaar zal een inbouwtankje voor afslankvetvervangers te koop zijn, eenvoudig zelf te bevestigen in de achterbak, alle aansluiting zitten er al in. Daarin kunt U oude olie, frituurvet, ranzige boter en dergelijke kwijt. Dat wordt omgezet via hetzelfde WLS procedé, eventueel restwater verdwijnt net als bij een airco, en zo hoeft U niet te knoeien met een fles slaolie onder Uw SLIMbelt.

Hoeveel kilometers levert dat afslankvet nu eigenlijk op?
Onder normale omstandigheden kan één km gereden worden op 12 gram afslankvet, wat een extreem goed rendement mag heten. Een vierbelts SLIMcar kan zo per uur een 30 km op humaan vet rijden, dus ongeveer genoeg voor stadsverkeer.

Moet de SLIMcar rijden om er in af te kunnen slanken?
Nee, U kunt gewoon met de belt om in Uw SLIMmetje gaan zitten, wel met het contact aan. Maar dat werkt natuurlijk alleen totdat de accu vol is. We werken nu trouwens aan de homeSLIM, voor thuis of op de camping, waarmee U met dezelfde SLIMbelt om, energie kunt opwekken voor verlichting, een koud biertje, etc.

Stel nu dat ik zwanger word, gaat de SLIMcar dan door met mij af te slanken?
Nee, nee! De SLIMchip stelt zelf de zwangerschap vast. U spaart dus allereerst de kosten van een test uit. En bij het eerste teken van zwangerschap wordt verder afSLIMmen volledig geblokkeerd, totdat de huisarts beslist tot herprogrammering van Uw chip. Dus vrouwvriendelijk en volkomen veilig.

Hebt U wel goed uitgezocht of de SLIMchip alleen vet aan ons lichaam onttrekt?
Ja zeker, over de hele wereld zijn daar uitgebreide studies naar verricht, onder alle culturen en eetpatronen, en daarbij is gebleken dat naast vet slechts één andere stof uit het lichaam verdwijnt, namelijk alcohol.Alcohol?!Inderdaad, ethyl-alcohol of ethanol, en dat verdwijnt razendsnel uit het bloed wanneer de draadloze liposuctie actief is. Verwerkt ons lichaam normaliter één borrel per uur, in de SLIMcar is dat theoretisch slechts 2 à 3 minuten. Theoretisch, want iedere Slimcar heeft veiligheidshalve een permanent alcoholslot. De SLIMchip analyseert namelijk voor én tijdens de rit het bestuurderspromillage. Veel effectiever dan een blaastest, waarbij U gelijk na het wegrijden weer kunt gaan drinken.

Ir. Frank, graag nog een laatste vraag, en misschien wel de hamvraag: werkt die alcoholverbranding ook op de passagiersstoelen?
Ehh, ja, dat klopt. Wij hadden dit niet voorzien en we kunnen het ook niemand verbieden, maar ik moet toegeven dat U, na een avond stevig borrelen, met een kwartiertje afSLIMmen op een passagiersstoel, daarna als bestuurder probleemloos iedere alcoholcontrole kunt passeren.Ir. Frank, hartelijk dank voor al dit goede nieuws!!

Graag gedaan, mevrouw!

Het nieuwe SLIMwoordenboek
Sinds Koot en Bie is onze taal niet meer zo verrijkt als nu met de SLIMcar, met begrippen als afslankvetvervangers, biologische batterij en vetvampier:afslankvet, menselijk lichaamsvet voor aandrijving van SLIMcar afslankvetreserve, voor toekomstige SLIMritten beschikbaar afslankvetafslankvetvervanger, niet-lichaamseigen vetten voor gebruik in SLIMcarafSLIMlog, elektronische afslankvetgebruikgegevens voor verzending naar computer(centrum) afSLIMmen, 1. afslanken met behulp van het SLIMconcept; 2. ontnuchteren op dezelfde manierbiologische batterij, toestand waarbij afslankvetenergie overgedragen wordt aan de SLIMchippassagiersuitstoot, (normale) uitstoot van gassen door de inzittenden van een vervoermiddelSLIMcentrum, centrale verwerkingseenheid van afSLIMlogs SLIMmetje, liefkozende benaming voor SLIMcarSLIMmerd, geuzennaam voor de chauffeur of inzittende van een SLIMcarSLIMpoolen, vorm van carpoolen met afrekening van afslankvetbijdrageSLIMrit, rit in SLIMcar met gebruik van afslankvet (en/of -vervangers)vetgat, hypothetische, door draadloze liposuctie veroorzaakte holte in menselijk vetweefsel vetpiraterie, hacken van SLIMbox om meer afslankvet te oogsten dan medisch verantwoord isvetvampier, op passagiers met hoge afslankvetbeschikbaarheid beluste SLIMcar-eigenaarWLS (Wireless Lipo Suction), procedé voor draadloze liposuctie bij inzittenden van
SLIMcarButtons en stickersSLIMcargebruikers en -enthousiasten kunnen bij de SLIMcardealers de volgende buttons en stickers aanvragen:

Vet SLIM!Eigen energie! SLIM!Wat crisis! SLIM!Gezellig dik! SLIM!SLIMmer dan Smart!