En toch is er leven na de man!

Het wordt complex voor de parfumindustrie. Het blijkt, en alle mannen zijn het daar over eens, dat aantrekkelijke vrouwen een aangename geur verspreiden. Vrouwen op hun beurt vallen merkwaardigerwijs vaak voor de lichaamsgeur van lelijke mannen. Mooie jongens stinken blijkbaar. Mogelijk dat lelijke mannen vaak naar geld stinken, en omdat geld niet stinkt, lelijke mannen tóch lekker ruiken. In ieder geval, als bij de mens aantrekkingskracht inderdaad zo sterk door het MHC-complex (een groepje genen) wordt be­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­ïnvloed als op dit moment wordt vermoed, dan staat ons nog een verrassende nieuwe generatie parfums, aftershaves en deodorants te wachten. Door de huidige generatie stinken we in ieder geval gewoon heen!

Mochten deze op de markt komen dan raad ik u een conservatief inkoopbeleid aan.
Het eind van het fenomeen man is namelijk in zicht. Niet de vrouw ontstond uit een rib van Adam maar de man ontsproot uit een chromosoom van Eva. Dit (mannelijk) Y-chromosoom is vermoedelijk zo’n 300 miljoen jaar geleden ontstaan uit het X-chromosoom. Sinds die tijd heeft het zeker ruim 1000 genen verloren. Er zijn er nu nog 50 over, een verlies van ongeveer 1 gen per 5 miljoen jaar. Het Y-chromosoom is bovendien nog steeds ernstig aan erosie onderhevig.
Omdat er geen tweede van bestaat is er geen reparatie mogelijk na schadelijke mutaties, zoals dat bij andere chromosomen tijdens de samenvoeging met de vrouwelijke tegenvoeter wel geschiedt. Het Y chromosoom kloont zich zelf.
Over zo’n 5 tot 10 miljoen jaar is er dus helemaal niets meer van over en zal de mannelijke mens wellicht van het toneel zijn verdwenen. Ongezellig misschien maar het zal zeker een hoop rust geven, zeker op de werkvloer en andere slagvelden.
Mochten vrouwen zin hebben om in hun eentje verder te gaan dan kan dat vermoedelijk. Tegen die tijd zullen technologische ontwikkelingen hen daarbij kunnen helpen, maar veel van het soort communicatie dat nu nog écht de moeite waard is wordt dan helaas overbodig.

Maar gelukkig is er redding. De sekse en soms zelfs de soort doen er niet toe als je je alleen maar hebt te houden aan de Bijbel van de Natuur. Homo-erotiek komt in het dierenrijk dan ook veelvuldig voor. Wetenschappelijke observaties leerden, dat mannelijke vleermuizen vol overgave de wederzijdse genitaliën tot opgewonden staat likten, dolfijnen en orka’s van dezelfde sekse en soort elkaar tot orgasme bewogen en vrouwelijke mensapen als gorilla’s zwijmelend van verlangen in elkaars armen lagen. Waargenomen werd, dat vrouwelijke dwergchimpansees of bonobo’s – heel scabreus – in koppels van wisselende samenstelling voor wat betreft leeftijd, geslacht, aantal en familierelatie elkaar liefdevol omarmden en met de gezichten naar elkaar gericht de uitwendige geslachtsdelen tegen elkaar schuurden of hartstochtelijk copuleerden.
Veel van deze handelingen hebben te maken met het oplossen en voorkomen van conflicten en het onderhouden van groepsrelaties en familiebanden.
Jonge rammen van schapen en geiten beginnen al enkele weken na de geboorte met speelse bestijgingen van hun seksegenoten, jonge hengsten kunnen ook niet met de hoeven van elkaar afblijven en vrouwelijke runderen draaien helemaal door als hun zusters tochtig zijn. Kostelijk in dit verband is ook het huwelijksleven van een tweetal dames Gans, die na de daad (met mannen) voor elkaar kozen en in één nest het gezamenlijke kroost grootbrachten.
Wij hoeven dus niet somber bij de pakken neer te zitten. Een roze horizon ligt in het verschiet.